Försäljning och servering av folköl - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Har du för avsikt att börja sälja folköl? Då måste du anmäla det till sektor arbetsliv och fritid innan verksamheten påbörjas. Det gör du enklast via vår e-tjänst nedan. 

Kontakta gärna handläggare  för serveringstillstånd för mer information via växeln 046-73 90 00 eller via kontakt@kavlinge.se

Anmälan om försäljning är kostnadsfri, men kommunen tar ut en årlig tillsynsavgift på 750kr. Tillsynsbesöken görs varje år och då går vi tillsammans med er igenom gällande villkor.

Villkor för försäljning av folköl

  • Verksamheten ska bedrivas i en lokal som är avsedd för stadigvarande verksamhet med livsmedel, samt att försäljning av matvaror bedrivs i lokalen.
  • Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år
  • Den som bedriver detaljhandel eller servering av folköl är skyldig att utöva tillsyn över försäljningen (egentillsyn) och utarbeta ett lämpligt program för detta. I programmet ska det framgå former för identitetskontroll, vem som är ansvarig för verksamheten och hur personalen informeras om försäljningsbestämmelserna.

Hämta dina företagsuppgifter 

I e-tjänsten  kan du välja att hämta företagets uppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas företagsuppgifter, på Bolagsverkets webbplats. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt. 

Mina sidor 

Status på ärende kan man se genom att logga in på https://e-tjanster.kavlinge.se/minasidor

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Egenkontrollprogram

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa