Måltidsvänsrestaurang - anmälan för företagare

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Konceptet måltidsvän innebär att en volontär träffar en kommuninvånare som vill öka sin gemenskap och få en positiv måltidsupplevelse. Måltidsvännen och kommuninvånaren träffas max en gång i veckan för en gemensam måltid. Konceptet måltidsvän har haft stor framgång och har visat på flera positiva effekter, så som ökad livskvalitet och social gemenskap, dessutom minskar det risk för undernäring som är ett stort problem bland gruppen äldre vuxna.

Kävlinge kommun samarbetar med caféer och restauranger för att kunna erbjuda lunch till den som är måltidsvän. För måltidsvännen är lunchen kostnadsfri och Kävlinge kommun ersätter företaget med 95 kronor inklusive moms. Restaurangen anmäler samma dag som tjänsten nyttjats vilken måltidsvän som ätit lunch hos dem, detta görs via en länk som restaurangen fått efter registrering via e-tjänst.

Erbjudandet gäller för registrerade måltidsvänner i Kävlinge kommun. Måltidsvännen som vill utnyttja erbjudandet ska uppvisa giltig volontärlegitimation från Hälsofrämjande enheten, Kävlinge kommun.

Krav som måste uppfyllas av café- och restaurangverksamhet

Din café- eller restaurangverksamhet ska ha ett utvecklat koncept för att erbjuda luncher till en kostnad av max 95 kronor inklusive moms. Lunchen skall vara kostnadsfri för måltidsvännen. Däremot betalar mottagaren som måltidsvännen äter tillsammans med sin mat själv. Lunchen skall kunna förtäras i er verksamhet eller för avhämtning om så önskas.

Luncherna ska erbjudas mellan 11.00-14.00 under helgfri måndag till och med fredag. En lunch i veckan är möjlig per måltidvän att hämta ut. Minst två alternativ av luncher ska erbjudas och minst en rätt ska vara vegetarisk.

Enbart företag med F-skattsedel som är registrerat i Kävlinge kommun kan vara med och erbjuda luncher.

Hur anmäler jag hämtade luncher?

I e-tjänsten "lunch för måltidsvänner" rapporteras luncherna. Lunchen måste rapporteras in samma dag som den är utlämnad och det enklaste är att fylla i e-tjänsten direkt i samband med att lunchen hämtas. E-tjänsten vet vilka måltidsvänner som har rätt att hämta ut lunch så enbart dessa kan hämta ut lunch.

Tänk på att följa lagstiftning såsom GDPR om vid hantering med personnummer.

Hur får jag som restaurang betalt?

Restaurangen fakturerar Kävlinge kommun för uthämtade luncher. På fakturan ska det framgå hur många luncher som hämtats och under vilken tidsperiod. Referensen 5209000 måste också finnas med på fakturan. Antalet portioner måste självklart överensstämma med de luncher som är inrapporterade för samma tidsperiod. Fakturan skickas till:

Kävlinge kommun
Fakturaenheten
Referensnummer 7 siffror, ex 8100024
244 80 Kävlinge

På fakturan ska det tydligt framgå vad den avser. Fakturan ska innehålla information enligt gällande lagstiftning och det ska framgå att leverantören har F-skatt. Om fakturan inte har rätt referensnummer kan den komma att returneras.

Vilka dagar serveras lunch tillmåltidsvänner?

Lunch serveras helgfria vardagar, det vill säga måndag-fredag. Röda dagar ingår inte i konceptet.

Hur länge gäller möjligheten att hämta lunch?

Möjligheten att erbjuda lunch för måltidsvänner gäller tillsvidare då detta är en utveckling i konceptet måltidsvän. Om ditt företag vill avsluta samarbetet är det ditt ansvar att ta kontakt med Kävlinge kommun och meddela detta.

Följande behövs för e-tjänsten

  • F-skattsedel
  • Etablerad restaurang i Kävlinge kommun

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa